Det er svært mange veier til det gode liv og like mange definisjoner av hva som er et godt liv. Mange tror at søken etter det gode liv er opphavet til de mange religionene. Religionene har blitt utformet for å gi svar på hva som er et godt liv. Ingen kan vite om dette er sant eller ikke, men det er i alle fall en teori.

Uansett om dette stemmer eller ikke så er det helt klart at vi bruker mye av tiden vår på finne det gode liv og leve det gode liv. I mange tilfeller har vi ikke et klart inntrykk av hva et godt liv er. Vi mener at vi vil kjenne igjen det gode liv hvis vi møter det.

Hektisk hverdag med mange forpliktelser

De aller fleste av oss har et svært hektisk liv hvor vi løper fra det ene til det andre. Vi må på jobb for få tjene penger til å leve det livet vi vil, vi skal være gode foreldre eller gode barn til våre gamle foreldre, eller vi skal oppfyll våre egne drømmer. Uansett hva vår livssituasjon er så er mennesker som lever på 2000-tallet svært hektiske og til dels overarbeidet. Det er mange som mener at en slik hektisk hverdag ikke kan forenes med det gode liv. Det gode liv, mener de, handler om å stoppe opp og ha ro i sjelen.
Derfor sier mange at vi må stoppe og lukte på blomstene. Vi må finne ro i hverdagen, enten ved å be eller meditasjon eller annet.

En hverdag med stort prestasjonspress

En annen ting som kjennetegner folk som lever på 2000-tallet er at vi hele tiden skal yte mer. Vi skal klatre opp karrierestigen, eller vi skal oppdra ”perfekte barn”, eller vi skal være den beste vennen, listen bare fortsetter. Forskere mener at dette presset og stresset er en viktig årsak til at mange blir syke og mange utvikler forskjellige sykdommer som ME og depresjon. Svaret forskerne kommer med er å be folk bli flinkere til å slappe av, til å stresse ned. Jeg mener at dette er problematisk. Man legger enda en stein til byrden. Nå skal man i tillegg til å prestere på jobb, som forelder, som venn og alt annet, også prestere når det kommer til meditasjon og avslapping. Istedenfor å senke kravene så legger man til enda et krav.

Hva er ditt gode liv?

Uten å prøve å være profet så mener jeg at man må tenke for seg selv. Trives du med høy hastighet og mye press i hverdagen? Da lever du nok et godt liv. Hvis du ikke trives med høy fart og mye press, så må du kanskje finne gode alternativer. Dette kan innebære at man må velge bort noe. Det kan også være at man bør legge til meditasjon. Ulempen er at man må faktisk selv finne ut hva som kjennetegner ditt gode liv og stå for dine valg.